NS en ProRail heten reizigers in Weert welkom met gratis zakjes zaden

Foto: NS/Arno Leblanc

WEERT – Nu reizigers weer welkom zijn in het openbaar vervoer heten NS en ProRail iedereen weer welkom op het station.

NS en ProRail vinden duurzaamheid heel belangrijk is. Daarom delen ze de komende dagen op verschillende stations, waaronder ook in Weert, gratis zakjes zaden uit. Het zaaiseizoen is volop aan de gang en met deze zaadjes wordt het een nóg kleurrijkere zomer.

Vanaf nu kunnen reizigers weer gebruik maken van het OV en is het advies om drukte te mijden. Dat betekent ook dat het op stations weer levendiger zal worden. NS en ProRail werken er samen aan om stations en hun omgeving groener te maken om insecten en vogels te trekken en de biodiversiteit te stimuleren.

Op stations Eindhoven Strijp-S en Gilze-Rijen kregen de eerste reizigers vanochtend zakjes met zaadjes aangeboden van de stationsmanager om de eigen tuin ook een paradijs voor bijen en andere insecten te maken. De komende drie weken volgen stations in het hele land, zoals Vlissingen, Weert, Bodegraven, Assen, Nijmegen, Driebergen-Zeist en Hillegom. Ook de centrale stations in de vier grote steden komen aan de beurt.

In de zakjes zit een mengsel van Boekweit, Borage, Dille, Goudsbloem, Ganzebloem, Kaasjeskruid, Klaproos, Korenbloem, Mosterd, Phacelia, Bladrammanas en Karwij. Allemaal planten en bloemen waar bijen dol op zijn.

Morgen (donderdag) worden de zaden op het NS-station in Weert uitgedeeld, zo meldt de NS via Twitter.

Vorig artikelMunttheater Weert biedt verenigingen gratis repetitieruimte
Volgend artikelOudste bierrecept van Weert opnieuw gebrouwen