Bas Bouwman schrijft debuutroman

WEERT – In de debuutroman van Bas Bouwman ‘Met z’n allen tegen Goof’, volgen we Goof, een jongen uit groep 7. Hij heeft het niet gemakkelijk: zijn moeder begrijpt hem niet, zijn klasgenoten mogen hem niet en tot overmaat van ramp moet de juf onder mysterieuze omstandigheden naar het ziekenhuis en krijgt de klas een vervangster. Dan breekt de hel pas goed los.

Bas Bouwman (1984) werkt als leraar op OBS Molenakker te Weert. Daarnaast schrijft hij graag. Zijn korte verhaal ‘Zwarte Steen’ werd in 2016 opgenomen in de bundel ‘Dansende Duivels’, een initiatief van Bibliocenter Weert, Bullseye Publishing en RICK. Hij schrijft maandelijks columns over zijn onderwijspraktijk en aanverwanten voor het online platform KAF. Zijn grootste wens is echter het schrijven van een boek. Dit was hem nog nooit gelukt. Tot nu dan.

Afgelopen november deed Bas mee aan NaNoWriMo: een online uitdaging om in een maand tijd zoveel mogelijk woorden te schrijven. Bas stelde 50.000 woorden als doel en sloot zich elke avond af voor de buitenwereld om het te realiseren. Dit bleek dé manier te zijn om eindelijk eens een boek helemaal af te maken.

Het resultaat is een jeugdroman, vooral geschikt voor jongeren tussen 11 en 15 jaar oud. Zij zullen zich goed kunnen verplaatsen in Goof of een van zijn klasgenoten in het boek. Maar daarnaast zullen ze zich ook kunnen verbazen over Goofs gedachten en keuzes. Natuurlijk kunnen oudere lezers deze roman ook lezen: in deze tijd waarin wantrouwen tot kunst verheven lijkt te zijn, is de les die Goof in het boek leert zeker actueel!

Het boek ‘Met z’n allen tegen Goof’ is te bestellen via www.boekenbestellen.nl en via andere kanalen zoals boekhandels en bol.com.

Vorig artikelBelgische politiek stemt unaniem in met resolutie treinverbinding Hamont-Weert
Volgend artikelThrowback Thursday: Maasstraat ca. 1880