Marieke Lucas Rijneveld bezoekt Bibliocenter Weert tijdens de Boekenweek

Fotograaf: Jouk Oosterhof via Schrijverscentrale

WEERT – Marieke Lucas Rijneveld (1991) wordt gezien als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. Ze komt 2 juni naar Bibliocenter Weert. Mark van der Linden, oprichter van De Literaire Speelgoedwinkel, zal haar interviewen over onder andere haar eigen werk, over haar boeken en haar schrijverschap. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen. Deze avond is gekoppeld aan de Boekenweek van 29 mei tot en met 6 juni 2021.

Over Marieke Lucas Rijneveld
In 2015 debuteerde ze met de meermaals herdrukte dichtbundel Kalfsvlies, die werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut. In de Volkskrant werd ze vervolgens uitgeroepen tot literair talent van het jaar. Haar debuutroman De avond is ongemak verscheen in 2018 en in januari 2019 verscheen haar nieuwste dichtbundel Fantoommerrie. Marieke Lucas Rijneveld won in 2020, samen met vertaalster Michele Hutchison, als eerste Nederlandse schrijver ooit de Booker International Prize met de roman De avond is ongemak. In november 2020 verscheen het eveneens lovend ontvangen boek Mijn lieve gunsteling.

Meld je snel aan voor deze avond op 2 juni van 19.30 tot 21.30 uur bij Bibliocenter Weert of volg het interview online. De kosten bedragen voor Bibliocenter leden € 10,- en voor niet-leden € 15,-. Wil je de avond online volgen dan bedragen de kosten € 7,50. Reserveren kan via www.bibliocenter.nl/marieke-lucas-rijneveld.

Vorig artikelOpnames bij Stadsbrug Weert voor Funpop
Volgend artikelExtra mogelijkheden overkappingen en uitbreiding terrassen in Leudal