Extra mogelijkheden overkappingen en uitbreiding terrassen in Leudal

Foto via Pixabay

LEUDAL – Het is horecaondernemers in de gemeente Leudal tot 1 november 2021 toegestaan om bouwwerken, zoals overkappingen, tenten en windschermen tijdelijk te plaatsen op het reguliere vergunde terras. Hiervoor moet een gedoogbeschikking worden aangevraagd.

Om overlast te beperken en de veiligheid te waarborgen zijn richtlijnen opgesteld. Dit om eventuele verzoeken op een gelijkwaardige manier te beoordelen. Alle verzoeken moeten voldoen aan deze richtlijnen. Wanneer een verzoek voor een terrasoverkapping of tent wordt ingediend en het voldoet aan deze richtlijnen, wordt een gedoogbeschikking verleend.

Terras
Verder is het mogelijk om het reguliere, vergunde terras bij een horeca-inrichting tijdelijk uit te breiden – net zoals in 2020 – door middel van een gedoogbeschikking. Dit kan tot en met 31 oktober 2021. Als hiervoor extra gemeentegrond nodig is, worden hiervoor geen extra huurkosten in rekening gebracht voor de extra oppervlakte gemeentegrond.