SJG Weert start met thuismonitoring coronapatiënten

SJG Weert

WEERT – SJG Weert is gestart met thuismonitoring van coronapatiënten. Patiënten die voldoende hersteld zijn van het coronavirus kunnen hierdoor eerder naar huis en in hun vertrouwde omgeving herstellen én er komt ruimte voor andere Covid-patiënten die onze ziekenhuiszorg nodig hebben.

Metingen
De longartsen beoordelen vòòr patiënten met ontslag gaan of zij in aanmerking komen voor thuismonitoring en met zuurstof naar huis kunnen worden gestuurd. Hiervoor moeten patiënten niet alleen voldoende hersteld zijn van het coronavirus, maar ook zelf of met hulp van een mantelverzorger in staat zijn om drie keer per dag metingen uit te kunnen voeren.

Het gaat om het meten van de temperatuur, ademhalingsfrequentie en het zuurstofgehalte. Daarnaast geven patiënten dagelijks aan of en welke klachten zij op dat moment ervaren. Met grote regelmaat en op vaste momenten hebben patiënten telefonisch contact met de longverpleegkundige over hoe het gaat.

Prettiger herstel en korter ziekenhuisverblijf
De verwachting is dat patiënten 2 tot 5 dagen eerder naar huis kunnen door deze thuismonitoring. Longarts Linda van Eijsden: “Doordat een stabiele patiënt eerder naar huis kan, komt er ruimte voor andere COVID-patiënten die onze ziekenhuiszorg nodig hebben. Dat is een belangrijk voordeel voor ons. Maar deze monitoring op afstand zorgt vooral voor een prettiger en beter herstel van de patiënt en dat is waar het uiteindelijk om gaat.”

Vorig artikelLotenverkoop Regio Loterij Weerterland van start
Volgend artikelDrukte verwacht in Roermond dit weekend