Ook dit jaar thuis stilstaan bij Dodenherdenking en thuis Bevrijdingsdag vieren

WEERT – Ieder jaar worden ook in Weert op 4 mei de oorlogsslachtoffers herdacht. Op 5 mei wordt stilgestaan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Door de coronacrisis is ook dit jaar nog alles anders. Daarom zien 4 en 5 mei er ook, net als afgelopen jaar, iets anders uit. Men moet nog steeds rekening houden met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Er wordt thuis, herdacht en gevierd, alleen maar toch samen.

De gemeente Weert en het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert vragen iedereen om tijdens Dodenherdenking de vlag de gehele dag halfstok te hangen. Als gemeente hangen ze de vlag, volgens protocol, vanaf 18.00 uur halfstok. Op Bevrijdingsdag, woensdag 5 mei, roepen ze iedereen op om de vlag de hele dag in de top te hangen.

Thuis herdenken op 4 mei
De herdenking op 4 mei is dit jaar zonder publiek in Weert.

Herdenken in Weert (Rumolduskapel)
Overdag is er van 8.15 tot 20.00 uur gelegenheid voor alle inwoners en organisaties om bloemen of kransen neer te leggen bij de Rumolduskapel in Weert. Daarbij roept men iedereen op om de coronamaatregelen in acht te nemen. Het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert legt ’s morgens om 8.00 uur de eerste krans neer. Om 19.58 uur legt Burgemeester Leppink-Schuitema een krans bij de Rumolduskapel, zonder publiek. Na het signaal Taptoe zal er om 20.00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen.

Thuis vieren op 5 mei
Op woensdag 5 mei wordt gevierd dat we in vrijheid leven. In de lijn van de maatregelen voor het coronavirus zijn er geen activiteiten op Bevrijdingsdag.

Vorig artikelRoompot serveert voortaan alleen nog biologische en fairtrade koffie
Volgend artikel1000ste cadeaupas Warm Wonen in Weert uitgereikt