1000ste cadeaupas Warm Wonen in Weert uitgereikt

WEERT – Blij verrast nam Geert Geven, wonend op de Biest in Weert, de duizendste cadeaupas Warm Wonen in Weert op Koningsdag 27 april 2021. Energieverkenner Hilde van Dael overhandigde de pas en de bloemen. “Heel speciaal en leuk om te zien wie er achter de organisatie van Warm Wonen in Weert zit”, zegt Geert. Welke energiebesparende artikelen hij met de pas gaat kopen? “Tochtstrips! Ik heb al HR++ glas en kunststof kozijnen. Maar de kozijnen zijn wat aan het bollen. Met de strips blijft de warmte binnen.”

In 2020 startte de gemeente Weert samen met Wonen Limburg en WeertEnergie het energiebespa-ringsproject Warm Wonen in Weert. Tijdens het project helpen energieverkenners en coaches de inwoners van Weert om hun (huur)huis energiezuiniger te maken zonder afbreuk te doen aan het woongenot. Mensen die op www.warmwoneninweert.nl de vragenlijst over de status van hun woning invullen, ontvangen een cadeaupas ter waarde van vijfentwintig euro. Met deze pas kunnen ze kleine energiebesparende artikelen kopen bij Gamma Weert. Denk aan ledlampen, deurborstels, tochtstrips en radiatorfolie.

Op basis van de aangeleverde gegevens stellen de energieverkenners een beknopt persoonlijk energieadvies op. “Door de cadeaupassen persoonlijk aan huis af te geven, ontstaan er vanzelf leuke gesprekken over wat iemand al aan energiebesparende maatregelen heeft gedaan en wat er nog meer mogelijk is”, vertelt energieverkenner Hilde van Dael.

Weert wil in 2040 een energieneutrale gemeente zijn, waar evenveel energie op een duurzame manier wordt opgewekt als dat er wordt gebruikt. De eerste stap is het terugdringen van het energieverbruik in woningen. Warm Wonen Weert is een samenwerkingsproject tussen de gemeente Weert, WeertEnergie en Wonen Limburg.

Vorig artikelOok dit jaar thuis stilstaan bij Dodenherdenking en thuis Bevrijdingsdag vieren
Volgend artikelTaxibedrijf Konings CZ Vervoer stopt