MolenNetwerk maakt film over KempenBroek molenerfgoed

WEERT – MolenNetwerk KempenBroek heeft de Weerter cineast Dion Huiberts gevraagd een korte film te maken over het molenerfgoed van GrensPark Kempen~Broek. Het grensoverschrijdend natuurgebied tussen Weert en Maaseik aan beide zijden van de Limburgse grens is rijk aan veelzijdige natuur en aan molens. Liefst 47 windmolens en watermolens tekenen het landschap van GrensPark Kempen~Broek.

MolenNetwerk KempenBroek wil met de korte film, na een lange periode van gedwongen sluiting van alle windmolens en watermolens als gevolg van corona, de interesse voor het molenerfgoed bij de eigen bewoners van de streek en bij de bezoekers van Grenspark Kempen~Broek opnieuw aanwakkeren.

“We constateren dat mensen op dit moment nog wat terughoudend zijn bij het bezoeken van een molen en dat begrijpen we. Maar wanneer je de geldende coronaregels in acht neemt, is een bezoek aan de molens geheel veilig mogelijk”, benadrukt het bestuur van MNKB.

De film is dan ook bedoeld om de belangstelling van de mensen voor het molenerfgoed en voor een molenbezichtiging een beetje een duwtje in de rug te geven. “Onze vrijwilligers die zich voor het behoud van dit bijzondere molenerfgoed inzetten, willen belangstellenden weer graag het Verhaal van de Molens vertellen”, laat het MolenNetwerk KempenBroek weten. ‘Wees onze gast.”

Bekijk hier de film: https://www.youtube.com/watch?v=4u_m6hpVwTk

Vorig artikelNieuwe citymarketingorganisatie Weert van start
Volgend artikelInformatiebijeenkomst RoerOm Energie