Uitzwaai-expo kunstenaars Bernard Visser en Rob Kars

Menig Weertenaar heeft er een in huis hangen: een echte ‘Bernard Visser’ of een originele ‘Rob Kars’. Beide beeldend kunstenaars waren 38 jaar te vinden in hun ateliers aan de IJzerenmanweg 5, achter De Lichtenberg. In 2021 komt er een einde aan deze bijzondere periode, maar niet zonder op gepaste wijze afscheid te nemen.

Wie in Weert woont en van kunst houdt, kan bijna niet om deze heren heen: de figuratief materiekunstenaar Bernard Visser en de lyrisch abstract schilder Rob Kars. Beiden elders geboren, veel gereisd en uiteindelijk in Weert neergestreken. Hier vonden zij een prachtige plek voor hun ateliers: middenin het groen, achter het rijksmonument De Lichtenberg.

Visser werkte hier zowel aan schilderijen als aan ruimtelijke werken. Hij gebruikt onder andere klei, zand, lijm en pigment op dakleer, houtpaneel of postzakjute om diverse materialen naar zijn hand te zetten. Daarnaast maakt hij onder andere houten mensfiguren die hij op geheel eigen wijze kleurt en presenteert.

Ook Rob schilderde hier zeer kleurrijke en dramatische werken, maar maakte ook kleine beelden van hout, keramiek en brons. Hij haalt zijn inspiratie uit de vele verre reizen die hij maakte én uit zijn studie naar de bosjesmanculturen van zuidelijk Afrika.

35 jaar kunst achter De Lichtenberg
Visser en Kars zijn enorm dankbaar voor 38 fantastische jaren op deze bijzondere plek. Vele Weertenaren, maar natuurlijk ook elders wonende kunstliefhebbers, wisten de weg naar hun ateliers de afgelopen jaren te vinden. De beide kunstenaars organiseerden diverse exposities en waren fanatieke deelnemers aan de jaarlijkse atelierroute. Ook gaven zij regelmatig cursussen, workshops en lezingen.

Aan alles komt echter een eind en zo ook aan de beide ateliers aan de IJzerenmanweg. Deze locatie krijgt een nieuwe bestemming, dus gaan de Weerter kunstenaars op zoek naar een nieuw atelier. Maar niet zonder samen met u afscheid te nemen van 38 jaar kunst achter De Lichtenberg.

Uitzwaai-expo: 24-25 april en 1-2 mei 2021
De kunstenaars nodigen u graag uit voor de laatste expositie in hun vertrouwde ateliers: een uitzwaaiexpo, met extra voordelige atelierverkoop. Voor hen een passende wijze om afscheid te nemen van hun bijzondere ateliers en voor u een unieke kans om een echte ‘Bernard Visser’ of ‘Rob Kars’ in huis te halen.

Deze uitzwaai-expo zal plaatsvinden op zaterdag 24 en zondag 25 april én op zaterdag 1 en zondag 2 mei 2021, van 11.00 uur tot 17.00 uur. Wegens de huidige maatregelen is het noodzakelijk uw bezoek te reserveren. Dit kan door te bellen naar 06-21952067 of door een e-mail te sturen naar [email protected] . Uiteraard worden er ook tijdens uw bezoek aan de expositie en atelierverkoop de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen.

Wilt u alvast een voorproefje van het werk van beide Weerter kunstenaars? Neem dan een kijkje op www.karsart.nl en www.bernardvisser.nl. Rob Kars en Bernard Visser heten u graag voor de laatste keer welkom in hun ateliers aan de IJzerenmanweg in Weert!

Vorig artikelCorona-teststraat Weerterland verhuist naar Nederweert
Volgend artikelJohan Remkes wordt waarnemend commissaris van de Koning in Limburg