Faillissement van D-reizen uitgesproken

ROERMOND/WEERT – D-reizen is door de rechtbank failliet verklaard. D-reizen heeft reisbureau’s in o.a. Heythuysen, Panningen, Roermond en Weert.

Het bedrijf kwam in zwaar weer door de coronacrisis. Omdat reizen niet mag kwamen er ook geen inkomsten meer binnen. Ook het voucherfonds dat de reisorganisaties moet compenseren kwam te laat waardoor D-reizen niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen.

Volgens de ANVR hoeven klanten van niet bang te zijn dat ze hun geld kwijt zijn. De betalingen worden door het garantiefonds overgenomen. De ANVR vreest wel dat er meer faillissementen in aantocht zijn ten gevolge van de coronacrisis.

Bij D-reizen waren ruim 1100 medewerkers werkzaam en telde 230 reisbureau’s. De mogelijkheden van een doorstart worden onderzocht.

Vorig artikelSP stelt vragen over fout in berekening inhoudingen bijstandsgerechtigen met schulden
Volgend artikelDe Week van de Limburgse Popmuziek keert weer terug