Parkeerplaats naast Ververshof wordt definitief bij Stadspark betrokken

WEERT – De 28 betaalde parkeerplaatsen op Kasteelsingel bij zorgcentrum Ververshof in Weert komen definitief te vervallen. Het parkeerterrein ligt op korte afstand van het voormalige kasteel en is van grote waarde voor de herinrichting van het stadspark.

Het terrein maakt onderdeel uit van de schootsvelden van het voormalige kasteel ‘Nijenborgh’, welke schootsvelden op 30 juni 2020 door het college zijn aangewezen tot gemeentelijk monument. In verband daarmee wordt er ook archeologisch onderzoek uitgevoerd. Met het onttrekken aan het openbaar verkeer wordt de entree en de zichtbaarheid van het nieuwe stadspark vergroot.

In het centrum zijn volgens de gemeente voldoende betaalbare alternatieve plaatsen om te parkeren beschikbaar voor bewoners, werknemers en bezoekers. Vanaf 1 januari 2021 kan er niet meer worden geparkeerd bij zorgcentrum Ververshof en is er een infobord geplaatst.

VIAEen bijdrage van Arjanne van Voorst
Vorig artikelGouden en zilveren medailles voor Gouverneur Bieren van Lindeboom
Volgend artikelTrots op unieke live-versie van The Passion in Roermond