Weert Collecteert verplaatst naar twee week september

WEERT – Vanwege de huidige coronamaatregelen is besloten om de goede doelen collecte Weert Collecteert uit te stellen naar de 2e week van september.

Met de jaarlijkse collecte van Weert Collecteert wordt met één collecte geld ingezameld voor 20 landelijke goede doelen. Tot aan de coronacrisis werd de gezamenlijke goede doelen collecte elk jaar gehouden in de 2e week van april. De organisatie van Weert Collecteert heeft in verband met de huidige coronamaatregelen besloten om de jaarlijkse collecte van april te verplaatsen naar de 2e week van september 2021.

Het bestuur van Weert Collecteert legt dit besluit als volgt uit: “De verwachting is dat het aantal coronabesmettingen in de tweede helft van dit jaar door vaccinatie sterk zal zijn afgenomen. Wij schatten die prognose dermate positief in, dat de inzet van onze collectanten in de 2e week van september 2021 op verantwoorde wijze mogelijk zal zijn. En dat laatste is van wezenlijk belang gebleken voor het resultaat, lees de opbrengst, van onze jaarlijkse geldinzamelingsactie.”

Belang inzet collectanten
Ofschoon de opbrengst van de uitgestelde inzamelingsactie van september 2020 met een bedrag van € 36.639,76 zeker gezien de omstandigheden als geslaagd mag worden aangemerkt, is deze uiteindelijk wel de helft van de collecte-opbrengst van 2019.

Ook landelijk blijken de cijfers van de opbrengsten van aangepaste goede doelen collectes zonder de inzet van collectanten te liggen tussen de 40 en 65% van de gebruikelijke opbrengsten. Hieruit blijkt dat de inzet van collectanten voor de huis-aan-huis geldinzameling voor de 20 landelijke goede doelen heel belangrijke is voor het behalen van een mooie opbrengst.

Weert Collecteert hoopt in de 2e week van september 2021 weer te mogen rekenen op de inmiddels vertrouwde medewerking van de inwoners van Weert .

Voor meer informatie: www.weertcollecteert.nl

Vorig artikelPeeltocht met een gouden randje
Volgend artikelNieuw online platform voor aanpak criminaliteit buitengebied