Installatie Kinderraad Maasgouw

MAASGOUW – In de gemeente Maasgouw installeert burgemeester Stef Strous en kinderburgemeester Xant Veugen op woensdag 31 maart 2021 om 15.00 uur voor de eerste keer een kinderraad. Deze installatie vindt online plaats.

De kinderraad kent zestien raadsleden die de acht basisscholen in de acht dorpen van de gemeente Maasgouw vertegenwoordigen. Bij de kinderraad is ook een kinderburgemeester, een griffier, een bode, drie wethouders, twee journalisten en een fotograaf betrokken. Tijdens deze eerste installatievergadering krijgen in totaal vijfentwintig kinderen van de groepen 7 en 8 een rol bij de kinderraad.

De kinderraad vergadert in beginsel drie maal per jaar. De vergaderingen vinden zodra mogelijk weer plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. De kinderen bepalen zelf de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de kinderburgemeester. De kinderraad adviseert de gemeenteraad over onderwerpen die kinderen en jongeren aan gaan. Ook bedenken ze plannen en voorstellen die voor hen belangrijk zijn.

Na de installatie kan de kinderraad meteen aan de slag. Agendapunten voor dit jaar zijn biodiversiteit, gezondheid, omgevingswet en speeltuinen.

De kinderraad is een initiatief van de gemeenteraad van Maasgouw. Vertegenwoordigers van alle fracties vormen samen het Kinderraad Commissie. De kinderraad is in het leven geroepen om kinderen uit groep 7 en 8 kennis te laten maken met democratie, politiek en de werking van de gemeente. Deze commissie zal de kinderraad in de toekomst ondersteunen en begeleiden.

Door de coronamaatregelen is geen publiek aanwezig bij de installatieceremonie in de raadzaal. Alle kinderen zijn thuis en nemen deel via Teams. De kinderraadsvergadering wordt live uitgezonden door Omroep ML5 en is live te volgen via de website en Facebookpagina van de gemeente Maasgouw.

Vorig artikelARBOPRO nieuwe partner van Basketbal Academie Limburg
Volgend artikelSponsorwinkel Weert open op afspraak