Nieuwe picknickbank van Weerterlandhout bij Schaapsdijk

WEERT – Deze week heeft de Stichting Weerterlandhout voor het IVN project Schaapsdijk een picknickbank geplaatst. De bank is gemaakt van lokaal hout, bomen die gemeente Weert om uiteenlopende redenen heeft moeten vellen.

Het project Schaapsdijk van het IVN Weert e.o. loopt al meer dan 20 jaar. Hier wordt jaarlijks door vrijwilligers een stuk talud van het spoor opgeschoond en onderhouden. Daardoor groeien er weer zeldzame planten en dat trekt ook weer bijzondere diersoorten aan, onder andere insecten.
Met deze bank het lunchen op de grond verleden tijd.

Weerterlandhout zet zich in voor het nuttig hergebruik van bomen die in Weert geveld worden. Zo wordt voorkomen dat deze bomen versnipperd worden en als biobrandstof voor krachtcentrales dienen. Het gedurende vele tientallen jaren in het hout vastgelegde CO2 wordt zo langer vastgehouden en dragen we een beetje bij aan de beheersing van de klimaatproblemen.

Vorig artikelBouw Centrumplan Burgemeester Hobusstraat Nederweert van start
Volgend artikelSamenfonds Weert beperkt (tijdelijk) donaties