Bouw Centrumplan Burgemeester Hobusstraat Nederweert van start

NEDERWEERT – Met het metselen van een muurtje is donderdag 25 maart de bouw van een nieuwe supermarkt met 29 appartementen in het centrum van Nederweert van start gegaan. Het project aan de Burgemeester Hobusstraat maakt deel uit van het centrumplan.

Voorbereidingen
Er is de afgelopen weken buiten al veel gebeurd om de nieuwbouw mogelijk te maken voor het Centrumplan Burgemeester Hobusstraat. De verharding is verwijderd, kabels en leidingen zijn verlegd, er is archeologisch onderzoek verricht en de voormalige sporthal en winkel is gedeeltelijk gesloopt. Daarmee kan de bouw van start gaan.

Steentje bijdragen
Op symbolische wijze gaven gedeputeerde Andy Dritty en wethouder Peter Koolen het startsein. Dat deden ze door beurtelings een aantal stenen te metselen. Daarna was het de beurt aan een afvaardiging van projectontwikkelaar Rialto, bouwaannemer BanBouw, voormalig eigenaar van het pand (de familie Wijen) en één van de toekomstige huurders (Jan Linders) om ‘een steentje bij te dragen’ aan de bouw.

Mede mogelijk door provinciale subsidie
In 2014 stelde de provincie een subsidie van bijna €1,6 miljoen beschikbaar voor de herstructurering van het centrum van Nederweert, waaronder de Kerkstraat en de Burgemeester Hobusstraat. De bouwstart van het nieuwe complex liet langer op zich wachten vanwege een beroep tegen de benodigde bouwvergunning. Na een uitspraak van de Raad van State zijn de voorbereidingen voortvarend opgepakt.

Dynamiek in het centrum
Inmiddels is er volop dynamiek ontstaan in het centrum van Nederweert. Er is daarnaast een grote behoefte aan woningen. “Met de bouw van de 29 appartementen, waarvan 25 in het sociale huursegment, komen we tegemoet aan de grote vraag naar deze woningen”, aldus wethouder Koolen en gedeputeerde Dritty. Volgens de planning is het gebouw begin volgend jaar gereed.

Vorig artikelVerse eieren voor voedselbank Weert
Volgend artikelNieuwe picknickbank van Weerterlandhout bij Schaapsdijk