Dichtwedstrijd voor Weerter binnenstad

WEERT – Centrummanagement Weert presenteert in het voorjaar de campagne Dichter bij Weert. Centraal staat een dichtwedstrijd, waarvan een selectie van de inzendingen uiteindelijk zal prijken op winkelruiten in de Weerter binnenstad. Inzenden van gedichten is vanaf nu mogelijk.

Nu 2021 goed en wel van start is en het lentezonnetje zich al enkele keren heeft laten zien, valt het gemis van sfeervolle activiteiten vanwege geldende coronamaatregelen extra op. Met de wedstrijd Dichter bij Weert organiseert Centrummanagement Weert een campagne waarbij lokale dichtkunst een plekje krijgt in de binnenstad. Zowel liefhebbers van dichtkunst als winkelend publiek genieten zo van een ludiek aangekleed winkelcentrum. Om tot een mooie selectie van lokale gedichten te komen, start de campagne met een dichtwedstrijd.

Over het initiatief
Vanwege de coronapandemie startte 2021 zonder activiteiten in de Weerter binnenstad. Om een passend alternatief te bieden werd gezocht naar een binnenstadbelevenis waarbij samenkomst van mensen niet noodzakelijk aan de orde is. Het resultaat is een wandelroute met lokale dichtkunst. De campagne Dichter bij Weert is in beginsel van tijdelijke aard, dat wil zeggen dat vanaf een maand na presentatie gedichten weer verwijderd kunnen worden.

Dichter bij Weert, naar het idee van Ambiance Events, wordt gepresenteerd door Centrummanagement Weert en ondersteund door BIZ Ondernemers, het ondernemerscollectief van de binnenstad. RICK en Bibliocenter bieden creatieve ondersteuning.

Deelnemen
Prijkt jouw gedicht binnenkort op een van de ruiten in de Weerter binnenstad? Stuur je gedicht in! Dichters, zowel op professioneel als amateurniveau, hebben tot en met 31 maart de gelegenheid hun favoriete werk in te sturen via www.dichterbijweert.nl. Er gelden enkele spelregels. Zo dienen inzenders woonachtig te zijn in of een aantoonbare relatie te hebben met Weert. Teksten hoeven niet per definitie nieuw te zijn, maar wel gemaakt door de indiener. Het volledige reglement is te vinden op de website.

Ingezonden gedichten worden beoordeeld door een lokale jury, bestaande uit een afvaardiging van RICK, Bibliocenter en Centrummanagement Weert. De jury maakt een selectie van inzendingen die gepubliceerd worden in het centrum van Weert. Makers van de drie gedichten die de jury het meest aanspreken ontvangen een motiverende prijs.

Vanaf medio april zullen de geselecteerde gedichten te zien zijn op de ruiten van Weerter winkels. Op www.dichterbijweert.nl wordt dan een gratis te downloaden plattegrond met wandelroute aangeboden.

Vorig artikelStudio Job trekt bouwplan Boostenzalen terug
Volgend artikelBoost aan Midden-Limburg na corona