Ladies’ Circle Weert ruimt zwerfafval op in Weert tijdens de Waste Challenge

WEERT – Tijdens de eerste week van maart zijn de Ladies van Ladies’ Circle Weert de uitdaging aangegaan en hebben zij deelgenomen aan de Waste Challenge. Deze challenge is een internationaal initiatief van diverse serviceclubs om zo samen de wereld schoner te maken.

In kleine groepjes, rekening houdende met de maatregelen rondom Covid-19, hebben de Ladies van Ladies’ Circle Weert samen zoveel mogelijk zwerfafval opgeruimd op diverse plekken in Weert. Dit deden ze niet alleen in het centrum, maar ook in diverse buitengebieden. Het resultaat van deze actie was 17 vuilniszakken met zwerfafval.

Serviceclub
Landelijk telt Ladies Circle’ meer dan 70 Circles met zo’n 1.000 leden waarvan een groot deel meedeed aan de Waste Challenge. Ladies’ Circle is een serviceclub, een vereniging voor vrouwen tot en met 45 jaar. Onder het motto van Vriendschap en Service zetten zij zich op verschillende manieren in voor diverse landelijke en regionale doelen.

De waste challenge is een internationaal initiatief uitgevoerd door Ladies’  Circle, Round Table, 41Club, Agora en Tangent. Zo is er niet alleen regionaal, maar ook landelijk en internationaal een grote inspanning verricht om wereldwijd de strijd aan te gaan tegen zwerfafval.