Huupkens IJs bestaat 80 jaar

WEERT – Huupkens IJs aan de Biest in Weert bestaat dit jaar 80 jaar. Vanaf woensdag 3 Maart vanaf 12.00 uur staan Wil en Gertie Koppen en hun team weer klaar met het lekkerste ijs van Nederland. In 2015 werd Huupkens uitgeroepen tot beste ijssalon van Nederland en in 2019 werd het ijs bekroond als ‘Lekkerste ijs van Nederland’.

Daarnaast zijn zij een samenwerking aangegaan met Lunchroom Tastou, het zusje van de Bistro de Umbelder. Medio april (na de lockdown) openen Bart en Jordy daar hun nieuwe lunchroom met in hun ijsvitrine 18 smaken Huupkens IJs.

Wie in Weert en omstreken aan ijs denkt, denkt al snel aan Huupkens IJs. Al 80 jaar lang verkoopt de familie Koppen zelfgemaakt ambachtelijk ijs. Wie had dat gedacht toen begin jaren veertig Huupkens IJs niet meer was dan één winkeltje aan de Biest in Weert. Vanuit een klein huiskamertje verkocht oma Lies de lekkerste ijsjes, gemaakt met liefde. En zo doen we het nog steeds.
Al die jaren wordt het Huupkens ijs nog steeds bereid volgens eigen recept, met melk van oerhollandse koeien. Wil Koppen zoekt vol passie naar de beste (verantwoord geproduceerde) ijsgrondstoffen. Hij selecteert ze uiterst zorgvuldig en hij probeert zo veel mogelijk de lokale producten hierbij te betrekken.