The Passion 2021 live vanaf het Munsterplein in Roermond

Munsterplein Roermond

ROERMOND – Nadat The Passion vorig jaar niet in Roermond kon plaatsvinden, gaat de stad dit jaar in de herkansing. De elfde editie van The Passion van KRO-NCRV vindt op 1 april (Witte Donderdag) plaats vanaf het Munsterplein in Roermond. Vanwege de geldende coronamaatregelen zonder publiek.

Vorig jaar kwam er veel energie vrij in de Roermondse samenleving toen bekend werd dat Roermond gaststad zou zijn van de jubileumeditie van The Passion. Op drie pleinen zouden bezoekers The Passion live kunnen meebeleven. De huidige coronamaatregelen sluiten een evenement met publiek dit jaar echter uit. In plaats daarvan wordt The Passion interactiever en kan iedereen het vanuit huis meebeleven en meedoen.

Juist nú
Wethouder Angely Waajen (evenementen): “We leven in een samenleving onder hoogspanning. Veel mensen voelen zich eenzaam, mensen verliezen hun zaak of hun baan en de saamhorigheid en solidariteit staat onder druk. Juist nú is een verhaal van verbinding, hoop en perspectief hard nodig. Ik denk dat dit daarom weleens de meest indrukwekkende editie ooit zou kunnen gaan worden. En dat met onze prachtige binnenstad als decor.”

Thema
Het thema van The Passion is dit jaar #ikbenervoorjou. In aanloop naar en tijdens de uitzending laat het programma zien hoe mensen tijdens corona voor elkaar en met elkaar het verschil maken. Waajen: “Als gemeente geven we hier graag samen met de inwoners van Roermond invulling aan. Dat doen we via de Roermondse Come Together-campagne die sinds vorig jaar loopt en waarbij de boodschap van een inclusieve samenleving de rode draad vormt. De campagne sluit naadloos aan op het thema van The Passion en laat onder andere zien hoe mensen in Roermond oog hebben voor elkaar in deze moeilijke tijd.”

Kosten
The Passion 2021 is geen evenement met publiek maar een live televisieproductie vanuit Roermond. Hierdoor ziet het kostenplaatje er nu anders uit. De totale begroting was vorig jaar bijna 900.000 euro. Voor de editie 2021 is ongeveer 500.000 euro begroot, waar de provincie Limburg en sponsoren ruim 150.000 euro aan meebetalen. “Er kijken gemiddeld 3 miljoen mensen naar The Passion die allemaal kennis kunnen maken met onze prachtige stad”, aldus Waajen. “Als een deel van deze mensen hierdoor onze stad bezoekt, profiteren onze ondernemers hier dus ook van. En dat zal z’n effect hebben als er richting de zomer weer meer mogelijk wordt. We hebben nu de kans om Roermond weer goed op de kaart te zetten.”

Voorbereidingen
KRO-NCRV maakte vorige week de hoofdrolspelers bekend. De voorbereidingen zijn nu in volle gang en vanaf volgende week starten de repetities en een aantal vooropnames op diverse locaties in de stad. Dit gebeurt uiteraard binnen de geldende coronamaatregelen. Deels vindt dit ook tijdens de avondklok plaats, waarvoor tv-producties zijn vrijgesteld.

Coronamaatregelen
De huidige coronaregels gelden uiteraard ook voor de productiemaatschappij of de omroepen. Zowel tijdens de vooropnames en repetities als tijdens de opbouw en de live uitzending op 1 april zijn maatregelen van kracht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De organiserende partijen geven aan te kunnen voldoen aan de protocollen die voor de audiovisuele sector van toepassing zijn. Zij hebben hier de afgelopen maanden, tijdens andere opnames, ook al ervaring mee opgedaan.

Vorig artikelWeert Doneert steunt de lokale horeca
Volgend artikelVestiging Van der Valk hotel in Weert steeds zekerder