Steeds meer bedrijven uit de regio Limburg kiezen voor factoring

Het is geen geheim dat ondernemers veel meer moeite moeten doen om het hoofd boven water te houden. Met name in bepaalde branches, zoals de retail en horeca. Gelukkig is er dan nu ook de mogelijkheid om als ophaalpunt te fungeren, maar het wordt er niet makkelijker op. Dit ervaren ook meer ondernemers uit regio Limburg en omstreken. Sinds vorig jaar maart is een stijgende lijn te zien op het gebied van factoring. Er worden nu beduidend meer aanvragen ingediend.

Factoring is niet langer een onbekend begrip in de ondernemerswereld. Factoring was in eerste instantie bedoeld voor grote, corporate bedrijven, maar dat is zeker niet meer het geval. Ook de kleinere ondernemer en MKB-bedrijven kunnen gebruik maken van factoring. Een alternatieve financieringsvorm waarbij je je factuur binnen 24 uur uitbetaald krijgt.

‘We merken dat we steeds meer aanvragen uit de regio Limburg krijgen om gebruik te maken van factoring. Het is ook geen schuld dat je op je neemt, want je hebt immers recht op je eigen factuurbedrag. We zorgen er alleen voor dat je sneller over jouw geld beschikt, i.p.v. de betalingstermijn uit te zitten. Dit nemen we van je over en we wachten op de uitbetaling van jouw debiteur’, aldus Susanne de Jong, werkzaam bij o2 Factoring.

Dat is ook een van de aspecten dat het aantrekkelijk maakt om gebruik te maken van dit type dienstverlening. Ondernemers hoeven niet langer te wachten op bijvoorbeeld een betalingstermijn van 30 dagen. En dan is het ook nog maar de vraag of jouw factuur wel op tijd wordt betaald?

Andere voordelen van factoring zijn dat de meeste factoringbedrijven ook het debiteurenbeheer en faillissementsrisico op zich nemen. Zo hoef je je als ondernemer niet langer zorgen te maken over de betaling van jouw factuur. In tegendeel, je krijgt er juist rust voor terug en krijgt de mogelijkheid om meer te investeren in jouw onderneming.

Vorig artikelVanavond Weert in beeld bij KRO-NCRV Kruispunt
Volgend artikelBestuurder Wim Hazeu neemt afscheid van Wonen Limburg