Cryptocurrency populair onder Limburgse beleggers

Beleggers uit de provincie Limburg kiezen relatief veel voor Bitcoin. De ongekende koersstijging (ondanks corona) is daar waarschijnlijk een van de redenen voor.

Het is inmiddels alweer bijna een jaar geleden sinds COVID-19 onze wereld in zijn greep houdt en dit brengt veel onzekerheden met zich mee. Een van de gevolgen was dat de aandeelkoersen en de waarde van goud en olie flink daalden. Ook de Bitcoin moest eraan geloven en heeft in het afgelopen jaar een diep dal gekend.

Vanwege de dalende waarde van cryptomunten is het ook niet meer dan logisch dat er minder vertrouwen is in onder andere Bitcoins. Cryptobedrijf BTC Direct heeft in een enquĆŖte 1400 beleggers gevraagd hoe zij erover dachten. De onderzoeksresultaten waren zeer verrassend, want het tegendeel bleek waar te zijn.

In Limburg veel vertrouwen in Bitcoin
In Limburg blijken beleggers veel vertrouwen in Bitcoin te hebben. Sterker nog, het vertrouwen lijkt nu zelfs groter dan voor maart 2020, toen de coronacrisis nog niet begonnen was. Ruim 80% van de Limburgse respondenten geven aan vertrouwen te hebben in cryptomunten. Dit is het hoogste percentage vergeleken met de rest van de Nederlandse provincies.

Bitcoin op 1, Ethereum volgt als tweede
82% van de Limburgse investeerders kiezen voor Bitcoin en daarmee is dit de populairste cryptomunt in de provincie. Daarnaast heeft 46% van de respondenten Ethereum in hun portfolio opgenomen. Cryptomunten zoals XRP of andere kleine valuta’s zijn een stuk minder populair. Zo heeft slechts 3% van de respondenten XRP in de portefeuille opgenomen.

Mannen investeren eerder dan vrouwen
Ruim 75% van de Limburgse investeerders zijn mannen. Verder is uit de enquĆŖte ook gebleken dat deze mannen voornamelijk Bitcoin kopen om een investering op de lange termijn te hebben. De vrouwelijke respondenten geven daarentegen aan dat ze Bitcoin eerder als investering voor de korte termijn zien.

Vorig artikelKasteeltoren Weert zichtbaar
Volgend artikelKasteel van Weert: de Nijenborgh