Ode aan Het Limburgs Landschap

Creatieve wedstrijd ter ere van 90-jarig jubileum Het Limburgs Landschap

Om het 90-jarig jubileum van Het Limburgs Landschap te vieren worden creatievelingen uitgedaagd om een Ode te brengen aan natuur en erfgoed van Het Limburgs Landschap. Brengt u ook een Ode aan het Landschap?

In 1931 waren er plannen om de Boshuizerbergen bij Venray te ontginnen, deze plannen vormden de aanleiding voor de oprichting van Stichting het Limburgs Landschap. Dat betekent dat de stichting in 2021 het 90-jarig jubileum mag vieren. Veel mensen genieten sindsdien dagelijks van de prachtige gebieden van Het Limburgs Landschap die een schat aan natuur en erfgoed herbergen. Niet zo verwonderlijk dus dat het landschap een onuitputtelijke inspiratiebron is voor creatieve mensen.

Ode
Daarom roept Het Limburgs Landschap iedereen op om een eigen Ode te brengen aan een van de gebieden van Het Limburgs Landschap. Foto’s, dans, schilderijen, gedichten, sculpturen of welke culturele uiting ook, alle inzendingen zijn welkom. Deelname is natuurlijk mooi maar er zijn ook fraaie prijzen te winnen zoals een verblijf in een van de vakantieverblijven van de stichting, exclusieve excursies en workshops, mooie boeken, entreekaarten enzovoorts. De mooiste Odes worden tentoongesteld of opgevoerd in Kasteeltuinen Arcen. De nieuwe tentoonstelling “Ode aan Het Limburgs Landschap” zal vanaf 31 juli, de verjaardag van Het Limburgs Landschap, starten in Kasteeltuinen Arcen.

Inzenden
Stuur uw tekst, foto of video van uw Ode naar [email protected] onder vermelding van “Ode aan Het Limburgs Landschap” Vermeld bij uw inzending het soort kunstwerk, gebruikte materialen, de formaten, uw naam, adresgegevens, telefoonnummer en, indien dit niet blijkt uit uw Ode, het betreffende natuurterrein of monument van Het Limburgs Landschap. U kunt tot 1 juli uw werk toesturen. Daarna sluit de wedstrijd en worden de kunstwerken geselecteerd en de prijzen toegekend. Kijk voor meer informatie en de algemene voorwaarden op www.limburgs-landschap.nl/ode.

Vorig artikelAlles wat je moet weten over de participatiewet en de rol van de gemeenten hierin
Volgend artikelGemeente Nederweert neemt de Pinnenhof over