Limburgse ondernemers nemen voorzorgsmaatregelen

Grieks restaurant Mykonos in Weert heeft voorzorgsmaatregelen genomen

LIMBURG – Op verschillende sociale media zijn berichten opgedoken waarin wordt opgeroepen om maandagavond te protesteren tegen de avondklok. In diverse steden nemen winkeliers voorzorgsmaatregelen tegen eventuele rellen en plunderingen.

De politie laat weten op dit moment veel telefoontjes binnen te krijgen van mensen die mogelijke nieuwe rellen willen doorgeven. Vanwege de lange wachtrij die is ontstaan, wijst de politie op de mogelijkheid om de melding online te maken.

Gemeentes en veiligheidsinstanties in Limburg zijn bekend met de berichten die rondgestuurd worden. De politie is in opperste staat van paraatheid. De politie bereidt zich voor op eventuele ongeregeldheden.

Burgemeester Rianne Donders van Roermond heeft voor maandagavond een noodbevel afgekondigd, dat geldt voor héél Roermond. De politie krijgt daardoor meer bevoegdheden. Zo mogen agenten mensen aanhouden en fouilleren zonder dat daar aanleiding voor is.

Ook burgemeester Antoin Scholten van Venlo heeft naar aanleiding van de avondklokrellen zondagavond een noodverordening ingesteld voor Venlo, Blerick en Tegelen. De politie mag mensen aanhouden en fouilleren zonder dat daar aanleiding voor is. Dit geldt samen met de noodverordening in ieder geval zolang de avondklok is ingesteld. Vooralsnog is dat tot en met 9 februari.

Centrummanagement Weert roept haar leden op om ‘losstaand meubilair dat bij uw winkel of horecagelegenheid hoort naar binnen te verplaatsen’.

Demissionair premier Mark Rutte veroordeelde het geweld van afgelopen weekend. Meer dan 250 relschoppers werden in diverse steden opgepakt voor bijvoorbeeld het belagen van de politie.

 

Vorig artikelSfeerverlichting binnenstad gedemonteerd, test met muziek begonnen
Volgend artikelLedenaantallen scouting blijven groeien in Limburg