Tweede Kamer neemt motie aan voor behoud spoedzorg in Weert

DEN HAAG/WEERT – De actie voor het behoud van de spoedzorg in Weert heeft geleid een succes. De motie van de SP in de Tweede Kamer werd met uitzondering van de SGP door alle partijen aangenomen.

Weertenaar en oud-Tweede Kamerlid Paul Lempens en wethouder Paul Sterk boden de Tweede Kamer op 13 januari digitaal een petitie aan voor behoud van de van de acute zorg bij de spoedeisende hulppost in het SJG. Meer dan 13.000 mensen tekenden de petitie. Als de Haagse plannen voor centralisatie van (spoed)zorg waren doorgegaan, zouden patiënten uit de regio niet meer in het Weerter ziekenhuis geholpen, maar in Eindhoven of Maastricht.

 

Vorig artikelOnderzoek naar opvallende coronacijfers Noord- en Midden-Limburg
Volgend artikel1895 – Eerste vastelaovendjsoptocht (cavalcade)