Onderzoek naar opvallende coronacijfers Noord- en Midden-Limburg

REGIO – Noord- en Midden-Limburg steken in negatieve zin af tegen de rest van Nederland. In vergelijking dalen de coronacijfers hier namelijk minder snel. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat op verzoek van GGD Limburg-Noord onderzoeken wat hier de oorzaak van is.

Want hoewel de cijfers er liggen, is het niet duidelijk waar het door komt. Dat zegt een woordvoerder van de GGD tegenover 1Limburg.

Besmettingen
Limburg is landelijk koploper wat betreft het aantal besmettingen per 100.000 inwoners. Dat verklaart echter niet de situatie in Noord- en Midden-Limburg waarbij het aantal besmettingen minder snel afneemt dan in de rest van Nederland. Het onderzoek dat hierin duidelijkheid moet verschaffen, neemt de nodige tijd in beslag. Een termijn wordt er niet aan gekoppeld.

Vorig artikelAnne-Fleur (8) brengt tweehonderd vlaaitjes naar SJG
Volgend artikelTweede Kamer neemt motie aan voor behoud spoedzorg in Weert