Astrologie in trek bij Limburgse hoogopgeleiden

Astrologie is steeds populairder aan het worden, vooral onder jonge, hoogopgeleide vrouwen in Limburg. De meeste mensen denken bij astrologie meteen aan de wekelijkse horoscoop in de krant, maar astrologie is veel meer dan dat. Linda Visser (29, afgestudeerde econome en werkzaam bij een grote bank in Maastricht) is ook erg geïnteresseerd in astrologie. “Astrologie kent een praktische toepassing en in tegenstelling tot wat velen denken, heeft het niets met bijgeloof te maken. Ik zie het als een tool voor het verwerven van kennis over jezelf en over anderen”.

Astrologie populairst in Limburg
Mediumchat.nl heeft een onderzoek uitgevoerd en uit de resultaten bleek dat Limburgers het meest geïnteresseerd zijn in astrologie, vergeleken met inwoners uit overige provincies. Alhoewel astrologie geen wetenschap is, bestaat het al ruim 4000 jaar. Het wordt vaak gezien als waarzeggerij en daarom nemen veel hoogopgeleiden in Nederland astrologie ook niet zo serieus. In Verenigde Staten denkt men daar iets anders over: uit een ander onderzoek is namelijk gebleken dat 63% van de jongvolwassenen (leeftijd 18 – 40 jaar) astrologie hier wel als een wetenschap zien.

Leer jezelf kennen met astrologie
Een horoscoop onthult veel over een persoon. Molenaar is dan ook van mening dat je dankzij het analyseren van je geboortehoroscoop jezelf beter leert kennen. “De geboortehoroscoop geeft aan hoe de planeten stonden op het moment dat je geboren bent. Dit komt in de vorm van een tekening en door deze te interpreteren, kom je een hoop over jezelf te weten. Vervolgens kun je ook kijken naar de horoscopen van je naasten, zoals je partner, collega of vrienden. Door beide horoscopen naast elkaar te leggen, kun je informatie krijgen over de dynamiek binnen jullie relatie, hoe jij de relatie ervaart en wat jullie in elkaar losmaken.” aldus Molenaar.

Astrologie als hulpmiddel bij daten
Astrologie wordt ook veel gebruikt in de datingwereld. Door de sterrenbeelden met elkaar te vergelijken, kom je al snel achter de karaktereigenschappen van beide personen. Sommige sterrenbeelden gaan niet goed met elkaar om, terwijl andere sterrenbeelden juist wel weer bij elkaar passen. Datingapps spelen slim in op de astrologie-trend, want tegenwoordig kun je de zoekresultaten ook filteren op sterrenbeelden!

Vorig artikelPoort van Limburg in Weert wordt nieuwe vaccinatielocatie
Volgend artikelWerkzaamheden Brug 1 in Nederweert opgeschort wegens resten tankversperring