Hamont-Achel bestrijdt eikenprocessierups met mezenkastjes

HAMONT-ACHEL – Het stadsbestuur van Hamont-Achel stelt in samenwerking met het Klimaatcafé mezenkastjes te koop voor de prijs van 5 euro per stuk. Door een kastje op te hangen, kunnen inwoners de eikenprocessierups bestrijden, want de vogels eten de rupsen.

Processierupsen zijn vervelende beestjes. Op de processierupsen zitten duizenden brandhaartjes, die bij mensen, als ze ermee in aanraking komen, gezondheidsklachten kunnen geven. Jaarlijks bestrijdt Hamont-Achel preventief eiken op openbaar domein tegen eikenprocessierupsen. De stad doet dit niet op privédomein. Met mezenkastjes kan je eikenprocessierupsen zelf aanpakken.

Vorig artikelArtrose vraagt om een totaaloplossing
Volgend artikelBodemsanering en herinrichting kasteelpark Weert van start