Besluit avondklok laat op zich wachten

Het besluit van het kabinet over het instellen van een avondklok zal waarschijnlijk nog enkele dagen op zich laten wachten. Verschillende partijen, waaronder coalitiepartij D66, zouden dwarsliggen en zodoende is er vooralsnog geen politieke meerderheid voor het voorstel.

Al enige tijd wordt er gesproken over het invoeren van een avondklok. Het OMT heeft een nieuw advies gegeven waarin wordt opgeroepen tot extra maatregelen nu de nieuwe Britse variant zich snel verspreidt. Hierbij wordt gedacht aan een avondklok, visiteverbod of reisbeperkingen rond de woonplaats.

Avondklok
Het kabinet polst de oppositie momenteel over de invoering van een avondklok en kijkt ook intensief naar alternatieven. Vooral het straatverbod in avond en nacht ligt politiek gevoelig. Coalitiepartij D66 is tegen. Sinds de regering is gevallen, hoeft de partij zich niet meer aan de afspraken te houden. Ook veel oppositiepartijen zijn kritisch.

Het OMT is van mening dat er nu actie nodig is, omdat de nieuwe Britse variant zich snel verspreidt en volgens prognoses in maart leidt tot een derde golf. Het demissionair kabinet verwacht later deze week duidelijkheid.

Vorig artikelLandelijke actiedag FNV in Weert voor minimumloon van 14 euro per uur
Volgend artikelCollege positief over plan herontwikkeling pand Jan Linders