Limburgse ziekenhuizen beginnen morgen met vaccineren medewerkers

LIMBURG – De vaccinaties tegen het coronavirus gaan deze week van start. Morgen wordt Sanna Elkadiri (39), verpleeghuis-medewerker in Het Wereldhuis in Boxtel, als eerste in Nederland ingeënt. Op dezelfde dag beginnen morgen ook de vijf Limburgse ziekenhuizen met het vaccineren van medewerkers die werkzaam zijn in de acute zorg voor coronapatiënten.

Het gaat om het MUMC+ in Maastricht, de ziekenhuizen van Zuyderland in Heerlen en Geleen, het Laurentius-ziekenhuis in Roermond, het Sint Jans Gasthuis in Weert en de ziekenhuizen van VieCuri in Venlo en Venray.

In de startblokken
Verder laten ook de Limburgse GGD-vaccinatielocaties weten klaar te zijn om prikken te zetten. Hoewel ze in de startblokken staan, kunnen ze nog niet beginnen. Het is namelijk wachten op het vaccin. Vanaf 15 januari worden op twee locaties, in Maastricht en Blerick, medewerkers in de verpleeghuis-, gehandicapten- en thuiszorg gevaccineerd. Later volgen andere groepen medewerkers.

Vorig artikelEen antwoord op de vraag waar de Rogstaekers vandaan komen
Volgend artikelSnoeibeurt bomen centrum in Weert