Björn Wiermans nieuwe voorzitter Harmonie St. Joseph Weert-Zuid

WEERT – De (digitale) Algemene Ledenvergadering van Harmonie St. Joseph Weert-Zuid heeft Björn Wiermans (25) unaniem gekozen tot nieuwe voorzitter van de vereniging. Björn is sinds 2002 als trompettist lid van de harmonie en vervulde binnen het bestuur sinds enkele maanden de rol van waarnemend voorzitter. Per 27 december vervult hij deze rol nu volwaardig.

Björn Wiermans kreeg het musiceren met de paplepel ingegoten en is dan ook geen onbekende in het Weerter muziekleven. Zo richtte hij jaren geleden de swingband ‘The Oaken Towels’ op en treedt hij als trompettist/zanger op met feestband ‘De Bènt’. Daarnaast is hij als dirigent verbonden aan diverse (harmonie)orkesten in de regio. In het dagelijks leven is hij werkzaam als Lean Engineer bij GEA Food Solutions in Weert.

Harmonie
Harmonie St. Joseph Weert-Zuid is opgericht in 1945 en bestaat uit een groot harmonieorkest, een jeugd- en opleidingsorkest en een slagwerkgroep. De vereniging zou dit jaar haar 75-jarig jubileum vieren met tal van activiteiten. Vanwege corona zijn deze uitgesteld. De harmonie is o.a. bekend van dinnershow ‘Music meets Franciscus’ in het Franciscus Huis Weert en het jaarlijkse Mantelzorgconcert.

Vorig artikelWOK muziektheater in TV-programma EenVandaag
Volgend artikelExpositie D’n Uul in Roermondse etalages