Ondernemers Roermondse wijken ’t Veld en Vrijveld tegen betaald parkeren

De Nassaustraat in Roermond. Foto: Google Maps

ROERMOND – De gemeente Roermond wil in blauwe zones in de wijken ‘t Veld en Vrijveld betaald parkeren invoeren. Zo’n veertig ondernemers verwachten hierdoor klanten te verliezen en keren zich tegen de plannen.

Dat meldt De Limburger. Het gaat om een parkeerstrook met blauwe vakken in de Nassaustraat. Ook de Hendriklaan heeft blauwe parkeervakken aan weerszijden van de straat. Daar mag nu nog een uur gratis geparkeerd worden.

Betaald parkeren
De gemeente wil op die plekken een tarief van 1,70 euro per uur invoeren, waarbij de parkeertijd wordt uitgebreid naar twee uur. Het is een van de maatregelen waarmee het gat van een half miljoen euro in de begroting gedicht moet worden. Tegenover De Limburger geven de ondernemers te kennen bang te zijn voor de volgen: klanten die straks niet meer komen. Ze vinden dat het uur gratis parkeren moet blijven toegestaan.

De gemeente zegt dat de maatregelen op zijn vroegst ingaan in het derde kwartaal van 2021. Voor die tijd worden ze nog toegelicht aan belanghebbenden.

 

Vorig artikelClement Group laat wensen in vervulling gaan
Volgend artikelHarde lockdown tot en met 19 januari: niet-essentiële winkels, scholen en theaters dicht