Signeersessie oud-burgemeester Heijmans boek ‘Hardt’

WEERT – Oud-burgemeester Jos Heijmans signeerde zaterdag zijn boek Hardt bij de Bruna in Weert. Volgens Heijmans ging het om de laatste beschikbare exemplaren. Inmiddels komt er een tweede druk.

Heijmans voorzag de driehonderd boeken, die op voorhand online werden verkocht, al van een persoonlijke boodschap.

Volgens de website boekjosheijmans.nl gaat het boek ‘Hardt’ over het aangrijpende en eerlijke verhaal van Jos Heijmans, voormalig burgemeester van Weert. Een menselijk drama waarbij de lokale politiek zich van zijn duisterste kant laat zien!

Jos Heijmans had in 2018 al het voornemen een boek te schrijven over de gebeurtenissen rondom het AZC (asielzoekerscentrum) in Weert. Van september 2015 tot september 2020 waren duizenden vluchtelingen te gast in de voormalige Van Hornekazerne, beter bekend als de KMS (Koninklijke Militaire School). Het vertrek van de KMS en de komst van het AZC hebben een grote impact gehad op Weert en haar inwoners.

Heijmans kondigde in mei 2020 zijn vertrek aan als burgemeester. De oud-burgemeester lag onder vuur na een integriteitsonderzoek van bureau Berenschot over de bestedingen uit de zogenaamde COA-pot. Die pot werd gevuld met geld dat Weert kreeg omdat het een azc binnen de grenzen heeft.

Foto’s: Mario de Heer

 

 

Vorig artikelMuziekinstallatie in het centrum van Weert
Volgend artikelNieuwe entree stadspark aan Kasteelsingel