Werkzaamheden stadspark van start, geen herinrichting Kasteelsingel

WEERT – In december wordt de eerste schop de grond ingezet voor de herinrichting van het stadspark en voorhof van het voormalige kasteel de Nijeborgh aan de Biest. De kasteelsingel wordt niet heringericht. De verbinding met het stadscentrum wordt pas veel later gerealiseerd.

In december start met met het planten van bomen buiten de grachten. In februari start de bodemsanering van de met zinkassen vervuilde voorhof. Van maart t/m mei start men met het herinrichten van het park en doet men op de voorhof archeologisch onderzoek. Ook worden dan de bruggen aangelegd. In juni en augustus wordt de voorhof ingericht. Tijdens de Open Monumentendagen wordt het park geopend. In november wordt het groen aangelegd op de voorhof.

Afbeelding: NOHNIK architecture and landscapes, www.nohnik.nl

Géén herinrichting Kasteelsingel
De herinrichting van de Kasteelsingel wordt niet integraal meegenomen. Het college van B&W en de gemeenteraad hebben die keuze vooral uit financieel oogpunt gemaakt. Er wordt nu gedacht om ter hoogte van de Singelbrug, die ongeveer uitkomt bij de ronde Rabobank poort, een zebrapad te maken en een markering van de oversteek.
De verdere uitwerking om de binnenstad en stadspark beter met elkaar te verbinden wordt op een passend moment ter hand genomen. Bijvoorbeeld bij de herontwikkeling van het Beekstraatkwartier.

 

Vorig artikelWiên, wijnbar & store alvast geopend als pop-up store
Volgend artikelBouw eigentijds ‘gouden’ gezicht van museumW van start