Muziekinstallatie in het centrum van Weert

een uniek systeem wat nog nooit ergens ter wereld gemaakt is

WEERT – Met de komst van een muziekinstallatie in het BIZ-gebied, tussen de singels in Weert en in de Stationsstraat, komt een langgekoesterde wens van ondernemers en vastgoedeigenaren in vervulling. Het Weerter multimediabedrijf Averion is donderdag gestart met de installatie.

Rolf Zincken, voorzitter BIZ vastgoed: ‘Het Bose-systeem is al getest en klinkt goed, per deelgebied kan de muziek bovendien worden aangepast. Dan kunnen we tijdens de Italiaanse dag in de Maasstraat bijvoorbeeld daar passende muziek bij laten horen’.

Uniek systeem
Wil de Barse, eigenaar Averion: ‘We hebben heel veel testen, onderzoeken en try-outs uitgevoerd, uiteindelijk hebben we een eigen netwerk gebouwd wat volledig in ons beheer is. Dit houd in dat we vanaf ons kantoor op Kampershoek het volledige management van het draadloos geluidssysteem kunnen op afstand kunnen bedienen. Verder kunnen wij per luidspreker, per straat het volume en muzieksoort beheren en naar klantwens aanpassen. We hebben testen uitgevoerd en zijn instaat vanaf de Biesterbrug tot aan Keent en vanaf Boshoven tot achter op Leuken onze signalen te distribueren.

Montage
Verder was er nog een uitdaging met de montage van de apparatuur. Zodra Averion ergens een gat zouden boren in een net gerenoveerd winkelpand dan was de verwachting dat er weerstand zou kunnen ontstaan. Averion monteert de ontvangstunits nu aan de bestaande muurplaten waar nu de feestverlichting al aanhangt. Hierdoor hoeven we niet te boren in de bestaande panden, gemiddeld zit er om de 40 meter een staaldraadoverspanning.

Een trotse Wil de Barse van Averion: ‘Weert heeft nu een uniek systeem wat nog nooit ergens ter wereld gemaakt is.’

Vorig artikelBouw eigentijds ‘gouden’ gezicht van museumW van start
Volgend artikelSigneersessie oud-burgemeester Heijmans boek ‘Hardt’