Nieuwbouw centrum Weert: Hof van Coolen

WEERT – Koppen Bouw gaat achter het bestaand winkelpand van Coolen aan de Hoogstraat in Weert 4 woningen bouwen in de bestaande bijgebouwen.

Voor dit plan is het bestemmingsplan gewijzigd, zodat de braakliggende achterbouw weer een nieuw impuls krijgt. De bestaande buitenruimte wordt bereikbaar gemaakt vanuit de Schoolstraat, waarbij het voormalig pakhuis de poortfunctie krijgt naar deze buitenruimte.
Het hof van Coolen
De bijgebouwen die de karakteristieke panden koppelen, worden gesloopt, zodat elk pand zijn eigen identiteit terug krijgt. Het pakhuis heeft een prachtig houten dakconstructie, die zichtbaar blijft in het woongedeelte.
Het plan is ontworpen door Boris van Eijsden van ‘GEN-A’ en wordt door Koppen Bouw gerealiseerd.
Vorig artikelHerdenkingsplaquette voor bevrijder in Nederweert-Eind
Volgend artikelTweede oplage boek Honderdvijftig jaar Doospel 1864-2014