Munttheater directeur Brigitte van Eck vertrekt naar Theater aan het Vrijthof

Brigitte van Eck

WEERT – Directeur Brigitte van Eck van het Weerter Munttheater wordt per 15 maart 2021 de nieuwe directeur van Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Van Eck is nu ruim 10 jaar verbonden aan het Munttheater.

Over de nieuwe stap in haar carrière zegt ze: “Natuurlijk heb ik eerst goed nagedacht of ik wel zou solliciteren op de functie in deze bijzondere tijden. Het Munttheater, de collega’s en de bezoekers liggen mij immers na aan het hart. Zo’n kans komt echter niet zo snel voorbij. Uiteindelijk heb ik in volle overtuiging gesolliciteerd en ben ik vereerd deze functie bij Theater aan het Vrijthof te mogen vervullen”.

Bij Theater aan het Vrijthof krijgt Van Eck de opdracht om de culturele en maatschappelijke ambitie van het Stadstheater te realiseren; cultuur voor een breed en divers publiek.

Daarbij is samenwerking zoeken met culturele partners uit de stad essentieel, maar ook het aanhaken bij het bedrijfsleven, waarbij cultuur wordt ingezet als economische schakel in het   aantrekkelijke vestigings- en verblijfsklimaat van Maastricht als cultuurstad.  Van Eck: “Er liggen enorme uitdagingen en die pak ik graag met beide handen aan. De opgedane kennis en ervaring in de afgelopen tien jaar hier in Weert én de ruimte die ik daarbij heb gekregen om samen met het team te bouwen aan een toekomstbestendig Munttheater, komen straks goed van pas in Maastricht.”

Vorig artikelEen feestje met de Kerstcocktailbox van J.D. Hospitality
Volgend artikelHet Mysterie van de Zorgvlietmolen in Molenbeersel