Alexander Pechtold ontvang eerste exemplaar ‘Hardt’

WEERT – Oud-burgemeester Jos Heijmans (1953) heeft afgelopen dinsdag het eerste exemplaar van het boek ‘HARDT’ aangeboden aan partijgenoot Alexander Pechthold. ‘HARDT’ is het boek dat schreef over zijn burgermeesterschap in Weert.

Alexander Pechtold (D66) is een Nederlands voormalig minister (2005-2006). Van 2006 tot 2018 was hij namens D66 fractievoorzitter in de Tweede Kamer en in 2017 benoemde hij Heijmans tot ‘burgemeester van het jaar’.

Foto: Facebook Jos Heijmans

Boek Hardt
Jos Heijmans had in 2018 al het voornemen een boek te schrijven over de gebeurtenissen rondom het AZC (asielzoekerscentrum) in Weert. Van september 2015 tot september 2020 waren duizenden vluchtelingen te gast in de voormalige Van Hornekazerne, beter bekend als de KMS (Koninklijke Militaire School). Het vertrek van de KMS en de komst van het AZC hebben een grote impact gehad op Weert en haar inwoners. Op 8 september 2015 kreeg Jos Heijmans, als burgemeester van Weert, van het college van Burgemeester en Wethouders de volledige bestuurlijke verantwoordelijkheid voor het AZC.

Integriteitsonderzoek
Afgelopen naar werd er een integriteitsonderzoek uitgevoerd naar het handelen van de burgemeester en de gelden die daarbij werden besteed. Het gevolg was het ontslag van de burgemeester. Op de website boekjosheijmans.nl staat te lezen: ‘Lees het aangrijpende en eerlijke verhaal van Jos Heijmans, voormalig burgemeester van Weert. Een menselijk drama waarbij de lokale politiek zich van zijn duisterste kant laat zien!’.

Vorig artikelSimon de Wit wordt getransformeerd naar 8 appartementen
Volgend artikelDit jaar géén Kerstavond voor Iedereen