Koken met foodie Thamara Winters

WEERT – Thamara Winters is een echte foodie. Iemand die tijdens het reizen alles wil proeven en het liefst de meest originele ingrediënten mee naar huis neemt. Iemand waar je mee uit eten gaat en eerst foto’s maakt van alle gerechten voordat je kunt toeslaan. Herken je dat?

Haar boekenkast bezwijkt bijna onder de kookboeken, het is Thamara’s favoriete plekje in huis. Er staat altijd iets nieuws of inspirerend in een van deze boeken. Ergens tussen deze 200 boeken staat haar eigen kookboek, Stiletto’s in de Keuken (2012). Dit schreef zij nadat ze meedeed aan het tv programma Top Chef de 12 provincies (RTL).

Thamara’s recepten blijven zich opstapelen. Zonde om deze niet te delen met jou die vast ook van al dit lekkers wil proeven! Thamara kookt met streek- en seizoensgerechten uit Weert. Hieronder het recept.

Gevulde Hokkaido pompoen
Deze kleine, dieporanje gekleurde pompoen, kun je vanwege de zachte schil ook met jasje eten. Geschikt om te vullen en in zijn geheel te presenteren als feestelijk gerecht.

Ingrediënten voor 5-6 personen:
1 Hokkaido pompoen
6 kippendijen
500 milliliter verse appelsap
200 gram bulgur
100 gram gedroogde cranberry
100 gram pecannoten
4 stengels bosui
2 eetlepels currypoeder
2 laurierblaadjes
1 eetlepel komijnzaad
1 klein beetje saffraan
3 takjes verse salie
peper en zout
olijfolie
1 klein klontje boter

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kippendijen in een ovenschaal en bestrooi met peper, zout en de currypoeder. Voeg de laurierblaadjes toe en zet onder met appelsap. Zet de kippendijen 75 minuten in de oven en keer tussendoor 1 keer om.

Kook de bulgur gaar in gezouten water. Verwarm 1 eetlepel boter in een koekenpan. Voeg de salie in stukjes toe samen met de saffraan en de pecannoten. Voeg daarna de bulgur en cranberry toe en schep goed om. Zet het mengsel van de warmte af en voeg de in ringen gesneden bosui toe. Breng op smaak met peper en zout.

Wanneer de kippendijen klaar zijn kun je met twee vorken de kip in kleinere stukjes trekken. Voeg de kip toe aan het bulgur mengsel. Breng het mengsel op smaak en maak het smeuïg met de resterende appelsap uit de ovenschaal.
Snijd het dakje van de pompoen en haal de pitjes uit de pompoen. Wrijf het pompoenvlees in met olijfolie en bestrooi met komijnzaad. Vul de pompoen met het bulgur mengsel en zet 1 uur in de oven.

Vorig artikelTopchefs Ron & Emile maken pakjesavond surprise voor thuis
Volgend artikelKOZP stoepkrijtactie was sneller weg geschrobd dan gemaakt