Tijdelijke sluiting bedrijfsloodsen en woning met schuur in Weert

WEERT -Burgemeester Leppink – Schuitema heeft onlangs besloten om drugspanden te sluiten. Het gaat daarbij om twee bedrijfsloodsen aan de Leukerstraat 25. Deze zijn gesloten voor een periode van zes maanden. Ook is een woning met schuur aan de Mastenbroekweg 4 gesloten. Die sluiting geldt voor een periode van drie maanden.

De burgemeester heeft dat besloten nadat op het bedrijfsperceel aan de Leukerstraat 25 een chemische fabriek voor de productie van synthetische drugs werd aangetroffen. Bij de woning aan de Mastenbroekweg 4 werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.


Tijdelijke sluiting geldt ook voor verhuurde panden
Met deze tijdelijke sluitingen wil de burgemeester van de gemeente Weert een bijdrage leveren aan de bestrijding van de drugscriminaliteit. In deze gevallen betrof het onder meer een woonhuis, dat werd verhuurd. De verhuurder van de woning heeft de huurovereenkomst beëindigd en de huurder uit de woning gezet.

Ook wanneer panden verhuurd worden en de verhuurder niets met de drugsactiviteiten te maken heeft kunnen drugspanden gesloten worden. Verhuurders hebben de plicht om op het gebruik van het gehuurde toe te zien om te voorkomen dat hun pand gebruikt wordt voor illegale drugsactiviteiten.

Wet Damocles
De sluitingen gebeuren op basis van artikel 13b, eerste lid, van de Opiumwet (Wet Damocles) en het vastgestelde gemeentelijk beleid (Damoclesbeleid). Deze regels geven de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld Drugsoverlast
Handel en productie van drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Weert en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar jij drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

Vorig artikelHerdruk succesboek 19e eeuw van Aldenborgh Weert
Volgend artikelRituals is verhuisd naar de Muntpassage