Het coronavirus en uitvaarten

Mensen die bijeenkomen voor een uitvaart zijn uitgezonderd van de regels voor maximale groepsgrootte. Bij een uitvaart mogen maximaal 100 personen aanwezig zijn. Bezoekers aan een uitvaart houden altijd 1,5 meter afstand. Alle bezoekers hebben bijvoorbeeld een vaste zitplaats.

Aanwezigen moeten altijd 1,5 meter afstand (kunnen) houden en een vaste zitplaats hebben. Daarnaast moet iedere bezoeker zich aanmelden en krijgt hij of zij bij aankomst een gezondheidscheck.

Voor het maximaal aantal aanwezigen tellen niet mee:

  • personeel van de uitvaartonderneming;
  • geestelijke medewerkers;
  • medewerkers van de begraafplaats of het crematorium.

Condoleance
Uitvaartcentra of andere locaties waar de uitvaartplechtigheid plaatsvindt zijn uitgezonderd van de sluiting van eet- en drinkgelegenheden. Als de condoleance op dezelfde locatie plaatsvindt als de uitvaartplechtigheid, is daarom een nazit met hapje en drankje mogelijk. Dat kan in Weert o.a. in de monumentale Paterskerk en in het crematorium Weerterland.

Als de condoleance plaatsvindt op een andere locatie dan de uitvaartplechtigheid geldt de maximale groepsgrootte van 30 personen voor samenkomsten binnen. Ook mag dan geen hapje en drankje worden geserveerd.

Voor meer informatie:
Paterskerk de Biest of Crematorium Weerterland 

BRONRijksoverheid.nl
Vorig artikelWerkzaamheden distributiecentrum Groep Heylen van start
Volgend artikelHamburgerrestaurant Rudy’s Diner komt naar Weert