Eelko Korteweg en Jan Noorda versterken Lister Buildings in Weert

Lister Buildings Weert

WEERT – Per 1 november heeft Lister Buildings een development team aan het Lister Platform toegevoegd. Eelko Korteweg (directeur ontwikkeling) en Jan Noorda (senior ontwikkelingsmanager) zijn hiervoor aangesteld.

Stefan van den Brink, CEO van Lister Buildings, is blij met de komst van Korteweg en Noorda: “Het afgelopen jaar heeft Lister Buildings de basis gelegd met de ontwikkeling van een circulair, digitaal geproduceerd bouwsysteem. Wij zijn ervan overtuigd dat dit systeem, dat op grote schaal toepasbaar is, de Nederlandse woningmarkt blijvend gaat veranderen. Met de aanstelling van Eelko en Jan is onze organisatie optimaal geëquipeerd om de markt voor de ontwikkeling en realisatie van duurzame woningen te bestormen.”

Eelco Kortenweg, directeur ontwikkeling

Korteweg, die als Senior Director Investment en Acquisitie mede verantwoordelijk was voor het opzetten en uitbouwen van Greystar in Nederland is erg enthousiast over zijn nieuwe uitdaging: “Milieu vriendelijke oplossingen en een vernieuwende aanpak van het ontwikkelproces in houtbouw hebben de toekomst. Het is een voorrecht om hier op deze manier bij betrokken te kunnen zijn.”

Jan Noorda, senior ontwikkelingsmanager

Volgens Noorda, voor zijn overstap ontwikkelingsmanager bij AM, is dit het juiste moment voor Lister Buildings: “Er is het afgelopen jaar uitvoerig onderzoek gedaan en met vooraanstaande vaste partners zoals cepezed, CLT-S, Pieters Bouwtechniek, Stora Enso en The New Makers is de basis gelegd voor een vernieuwende manier van circulair ontwikkelen en bouwen, ik ben heel enthousiast om onderdeel te zijn van die vernieuwing.”

Over Lister Buildings
Lister Buildings in Weert maakt zich op om de meest toonaangevende aanbieder van duurzame woningen en leefomgevingen in Nederland te worden. Lister Buildings zal de woningen, welke zullen zijn opgebouwd uit CLT (Cross Laminated Timber) realiseren middels een geïndustrialiseerd productieproces dat is gebaseerd op de ‘one-platform’ gedachte waarbij de planvorming, het ontwerp, de productie en het beheer geïntegreerd zijn. Hierdoor realiseert Lister efficiënter en sneller woningen.

Vorig artikelNieuwe taalschool van start in Weert
Volgend artikelCorona: restaurant Brownies & Downies Weert stopt