Wijngaard De Apostelhoeve wint drie gouden medailles

wijnen Cuvée XII uit 2019, de 2019 Pinot Gris en de 2019 Riesling.

wijngaard De Apostelhoeve wint drie gouden medailles

MAASTRICHT – Wijngaard De Apostelhoeve heeft op het wijnconcours Le Mondial des Vins Blancs Strasbourg 2020 in Straatsburg drie gouden medailles in de wacht gesleept.

De Apostelhoeve is het enige wijnbedrijf uit Nederland en België dat op de lijst voorkomt. Tijdens het concours zijn de wijnen van de Apostelhoeve door 51 internationale juryleden geproefd. De drie gouden medailles werden gewonnen met de wijnen Cuvée XII uit 2019, de 2019 Pinot Gris en de 2019 Riesling. Zo meldt ‘Wij Limburg’.

De Nederlandse wijn van de Apostelhoeve
De Nederlandse wijntraditie vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, na de middeleeuwen maakte de Nederlandse wijntraditie plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal, op de Apostelhoeve, nadat fruitteler Hugo Hulst besloot een wijngaard aan te leggen. De eerste oogst in 1973 leverde 1400 flessen wijn op. Tegenwoordig produceert de Apostelhoeve ieder jaar méér dan 110.000 flessen wijn. De bodem van de Louwberg bestaat uit kiezel en mergel met daaroverheen een laag löss, hetgeen uitermate geschikt is voor het verbouwen van druiven.

Op de Apostelhoeve, één van Limburgs mooiste plekjes bovenop de Louwberg, troont Limburgs oudste en een van de grootste wijndomeinen van Nederland. Het wijndomein van de Apostelhoeve bestaat op het moment uit 14 hectare, waar 5 verschillende druivensoorten zijn aangeplant: Müller-Thurgau, Auxerrois, Riesling, Pinot Gris en sinds 2020 ook Viognier.

BRONWijLimburg
Vorig artikelVuurwerkverbod tijdens de aankomende jaarwisseling
Volgend artikelSobere maar indrukwekkende herdenking op de Britse begraafplaats