Buurthulp in coronatijd; Corona Hulp Weert

WEERT – Helaas zitten we in de tweede coronagolf met alle gevolgen van dien: veel thuis zijn, minder plekken waar je terecht kunt voor een praatje of activiteit, gevoelens van eenzaamheid en misschien ook wel de angst om de deur uit te gaan voor boodschappen. Allemaal redenen waarom een beetje extra hulp van een buurtgenoot nu zeer welkom kan zijn. Én reden om de telefoonlijn van Corona Hulp Weert, 0495-697900, weer te openen van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur en tussen 13.00 en 17.00 uur.

Denk bij deze hulp aan het doen van een boodschapje, iets ophalen bij de apotheek, telefonisch een praatje maken, helpen bij het opruimen van bladeren uit de tuin, hulp bij het skypen met familie verder weg, de hond een keer voor iemand uitlaten of een mantelzorger ondersteunen. Voorbeelden te over om het dagelijks leven in deze coronatijd, èn daarna, iets leuker of makkelijker te maken.

Mensen die een hulpvraag hebben kunnen deze via Corona Hulp Weert doorgeven. Medewerkers van Punt Welzijn proberen tijdens dit telefoongesprek zo snel mogelijk een match te maken met een hulpaanbieder. Lukt dat niet direct dan zoeken we naar mogelijkheden om aan de vraag te voldoen.

Een hulpaanbieder kan via een aanmeldformulier en via het telefoonnummer, een aanbod doen om iemand te helpen. Het formulier wordt gedeeld via de Facebookgroep Corona Hulp Weert en via zoveel mogelijk andere (social) media.

Ook organisaties die tegen problemen aanlopen vanwege de coronasituatie kunnen Punt Welzijn benaderen. Samen zoeken we naar mooie verbindingen, voor nu èn later!

Samengevat: Voor het vragen of aanbieden van hulp bel je naar Corona Hulp Weert via telefoon 0495-697900, van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur en tussen 13.00 en 17.00 uur. Er worden ook weer flyers verspreid in Weert en de flyer is te downloaden op de website van Punt Welzijn onder het kopje Toolbox.

Vorig artikelPlannen voor een woonhofje met 16 woningen Altweerterheide
Volgend artikel25-Meterbad IJzeren Man gesloten vanwege onderhoud