25-Meterbad IJzeren Man gesloten vanwege onderhoud

Komende twee weken ook geen zwemlessen voor kinderen

Zwembad de IJzeren Man

WEERT – Zwembad De IJzeren Man sluit het 25-meterbad vanwege groot onderhoud aan het plafond. Daarnaast worden ook de verlichting, de ventilatie/luchtbehandeling en dakbedekking aan de buitenzijde aangepakt. Vanwege deze werkzaamheden is het 25-meterbad gesloten tot 4 januari 2021.

Het zwembad wordt vanaf 5 november vanwege de coronamaatregelen vanuit de Rijksoverheid gesloten. 

Zwembad De IJzeren Man
De gemeente Weert is eigenaar van zwembad De IJzeren Man. Stichting Zwembad De IJzeren Man exploiteert het bad. Er zijn de komende twee weken ook geen zwemlessen voor kinderen tot 12 jaar mogelijk vanwege COVID-19 maatregelen van de rijksoverheid.

Groot onderhoud
Voor het 25-meterbad stond de vernieuwing van het plafond al langer op de planning. Deze werkzaamheden komen altijd ongelegen, omdat het bad een aantal weken niet gebruikt kan worden. Vanwege de coronamaatregelen, en de daarbij behorende lagere bezetting, is besloten deze werkzaamheden nu in te plannen. Het plafond, de verlichting, luchtbehandeling/ventilatie en de dakbedekking aan de buitenzijde van het 25-meterbad zijn aan een grondige renovatie / vervanging toe. Er is besloten om deze werkzaamheden te combineren om daarmee praktische-, technische en prijsvoordelen te behalen.


Zwemlessen, aquasporten en Swim2Play
Vanaf donderdag 5 november is het zwembad door de Rijksoverheid voor de periode van twee weken gesloten. Dit kan ook in combinatie met de uit te voeren werkzaamheden in het 25-meterbad.

Nadat het zwembad van de Rijksoverheid weer geopend mag worden (waarschijnlijk 18 november), hebben de onderhoudswerkzaamheden wel gevolgen voor enkele activiteiten. Het 25-meterbad blijft vanwege de onderhoudswerkzaamheden namelijk gesloten tot 4 januari. Er wordt gekeken om deze activiteiten vanaf dat moment in een deels aangepast programma doorgang te laten vinden. Gebruikers en deelnemers van deze activiteiten worden hierover per e-mail geïnformeerd. Recreatiezwemmen in het golfslagbad is, nadat de zwembaden weer open mogen van de Rijksoverheid, gewoon mogelijk! Vanwege de coronamaatregelen is reserveren verplicht. Kijk daarvoor op de website van het zwembad via www.zwembadweert.nl.

 

Vorig artikelBuurthulp in coronatijd; Corona Hulp Weert
Volgend artikelSobere herdenking Wapenstilstand in Hamont-Achel