Wat is er gebeurd op de bouw van museumW?

WEERT – Marketing- en communicatiemedewerkster Wendy Linders van museumW neemt ons mee in de bouwhistorische vondsten die aan de voorgevel zijn gedaan van het voormalige stadhuis.

Drs. John van Cauteren en ir. Joke Jongeling vertellen over de renovatie van het gebouw uit 1550. Het Gemeentemuseum Weert is sinds 1982 gevestigd in het voormalige stadhuis, een markant rijksmonument in het centrum van de stad. De oudste bouwdelen dateren uit het midden van de 16e eeuw, maar het huidige aanzien wordt vooral bepaald door een grote restauratie uit 1911 in Neorenaissancestijl. Door de jaren heen hebben vervolgens nog een aantal kleinere verbouwingen en aanpassingen plaatsgevonden.

Rond 1982 is het gebouw, volgens de toen geldende ideeën, opnieuw aanpast en in gebruik genomen als museum. In februari 2020 is gestart met het een grootschalige verbouwing om het pand te renoveren, om monumentale historische elementen weer zichtbaar te maken en om het pand van een compleet nieuwe museuminrichting te voorzien.

Vorig artikelSchatzoeken in schetsboeken & ander klein werk
Volgend artikelGeluidshinder door vernieuwen spoor Weert