Nederland Leest: Kleine geschiedenis, grote verhalen

10 november Wim Daniëls Bibliocenter Weert

Wim Daniels

WEERT – Wil je meer weten over je ‘eigen kleine geschiedenis’? Tijdens de campagne Nederland Leest duik je in je eigen geschiedenis met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van je eigen familie of van de stad of streek waarin je woont. Je persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.

De hele maand november staat bij Bibliocenter de campagne Nederland Leest met als thema ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’ centraal. Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne.

Ontmoet Wim Daniëls
Wim Daniëls komt naar Bibliocenter Weert op 10 november van 20.00 tot 22.00 uur. Hij voert ons terug in de tijd. Hij vertelt hoe de dorpen en het onderwijs in Nederland de laatste vijftig, zestig jaar zijn veranderd en zich hebben ontwikkeld. Ongetwijfeld levert dit paralellen met jouw dorp of school op, een feest der herkenning voor iedereen! Wim Daniëls is schrijver, theatermaker en taalkundige. Hij schreef ruim honderd boeken, waaronder ook Het dorp, De lagere school en De mulo. Aanmelden is verplicht via www.bibliocenter.nl/nederland-leest.

Gratis geschenkboek: Het zwijgen van Maria Zachea
Tijdens Nederland Leest krijgen volwassen Bibliocenter leden het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer cadeau (zolang de voorraad strekt). In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

Expositie: Van Graan naar Kraan.
Tijdens de openingstijden van Bibliocenter Weert is op de benedenverdieping de expositie Van Graan naar Kraan nog te bezichtigen tot en met 30 april 2021. Op negen panelen en in drie vitrines wordt aan de hand van archiefmateriaal en voorwerpen in het kort een overzicht gegeven van de tientallen brouwerijen en honderden cafés die Weert en Stramproy in het verleden rijk is was. Dit is een Expositie van Het Erfgoedhuis en is gratis te bezoeken.

Duik verder je kleine geschiedenis in
Bij Bibliocenter is er een grote collectie aan geschiedenisboeken beschikbaar en kun je gratis zoeken op internet naar je geschiedenis bijvoorbeeld via www.delpher.nl. Wil je materialen voor thuis lenen? Dan ben je al voor minder dan twee euro per maand lid van Bibliocenter. Daarnaast profiteer je dan van korting op lezingen en activiteiten van Bibliocenter én lees je hiermee online (geschiedenis) boeken. Kortom: de bibliotheek is het hart van de campagne en de ideale plek om samen te komen.

Meer informatie over de campagne Nederland Leest en leestips over geschiedenis kun je vinden op www.bibliocenter.nl/nederland-leest.

 

Vorig artikelHekwerk Groote Peel vernield
Volgend artikelCoronacrisis laat sporen na op arbeidsmarkt