Hekwerk Groote Peel vernield

Schotse Hooglanders kunnen zo ontsnappen

Schotse Hooglander | foto: Celina Polane

OSPEL – In Nationaal park de Groote Peel werd woensdagochtend door boswachters van Staatsbosbeheer ontdekt dat het hekwerk op verschillende plekken vernield was. Eerder deze maand was het ook al raak. ‘Het hekwerk zorgt ervoor dat de Schotse Hooglanders niet kunnen ontsnappen. Begrazing door de runderen zorgt ervoor dat het gebied open blijft, aldus Lieke Verhoeven van Staatsbosbeheer’.

Uit voorzorg zijn de runderen door de eigenaar weggehaald, totdat het hekwerk weer gerepareerd is. De schade wordt geschat op enkele honderden euro’s wat ten koste gaat van het natuurbeheer. ‘Het is ook een levensgevaarlijke actie. De runderen kunnen ontsnappen en de weg oplopen, met mogelijke ongelukken als gevolg’. Van de vernieling wordt aangifte gedaan bij de politie.

Raster vernield Groote Peel | foto: Lieke Verhoeven

Als mensen iets verdacht gezien hebben kunnen ze contact opnemen met boswachter Lieke Verhoeven van Staatsbosbeheer via [email protected].

Vorig artikelHoogste punt Van der Valk Hotel Venlo bereikt
Volgend artikelNederland Leest: Kleine geschiedenis, grote verhalen