Vuurwerk blijft te koop in Weert

Posno Sport Weert

WEERT – Consumenten mogen vanaf 1 december 2020 een aantal vuurwerkproducten niet meer afsteken. Dit verbod geldt voor vuurwerk uit de categorie F3, knalvuurwerk, knalstrengen, vuurpijlen en enkelschotsbuizen (single shots). 

Afsteken van fop- en schertsvuurwerk (categorie F1) en siervuurwerk uit categorie F2 mag nog wel tijdens de jaarwisseling. Voorbeelden van toegestaan vuurwerk zijn compounds, fonteinen en sterretjes. Desgevraagd zegt Eddy Posno: ‘Wij verkopen al 46 jaar vuurwerk met veel enthousiaste en tevreden klanten. Dus wij -Posno sport in de Maasstraat- verkopen ook dit jaar vuurwerk.’ In Weert werd onlangs de APV gewijzigd zo is vanaf 1 september 2020 een verbod op het gebruik van lachgas in de openbare ruimte, een verbod op het gebruik van knalvuurwerk en van vuurpijlen tijdens de jaarwisseling en een verbod op het oplaten/achterlaten van ballonnen van kracht.

Vuurwerk voor professionals mag wel bijvoorbeeld met de kermis
Vuurwerkprofessionals mogen vuurwerk uit categorie F4 afsteken. Vanaf 1 december 2020 mogen zij ook vuurwerk uit categorie F3 afsteken. In Weert wordt de kermis afgesloten met een spectaculair vuurwerk. Dat mag dus wel volgens een woordvoerder van de gemeente Weert.

Posno verkoopt ook online vuurwerk via de websites: https://www.vuurwerkland.nl/posno en https://www.zenavuurwerk.nl/shops/Zena-Posno-sport

 

Vorig artikelLaurentius Ziekenhuis schiet zorgbonus voor
Volgend artikelZiekenhuizen: 6 coronapatiënten in Weert en 14 in Roermond