Laurentius Ziekenhuis schiet zorgbonus voor

ROERMOND – Het bestuur van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft besloten om de door de overheid beloofde zorgbonus aan zorgpersoneel voor te schieten. Het gaat dan om een bedrag van 1000 euro netto aan medewerkers die gewerkt hebben tijdens de eerste COVID-golf. Dit bedrag krijgen medewerkers uitbetaald bij hun salaris van november. 

“Maatschappelijk gezien vinden wij het onaanvaardbaar als door bureaucratie dit jaar onze medewerkers niet krijgen wat hen beloofd is”, aldus bestuurder Karin Krol. “Daarbij komt dat we inmiddels vol in de tweede COVID-golf zitten en we wederom een groot beroep op onze medewerkers moeten doen. Een blijk van waardering is nu passender dan ooit.”

Extra inspanning
Laurentius heeft de zorgbonus aangevraagd voor alle medewerkers die tijdens de eerste COVID-golf gewerkt hebben, ongeacht of hun functie op de lijst van VWS vermeld staat. Krol: “We hebben er alle vertrouwen in dat VWS de ingediende aanvraag zal honoreren. Er zijn zoveel meer medewerkers die een enorme extra inspanning hebben geleverd tijdens de eerste COVID-golf. We kunnen en willen geen onderscheid maken. Het is een teameffort dat we op deze wijze willen waarderen.”

Vorig artikelDHL gaat distributiecentrum bouwen op bedrijventerrein Kampershoek in Weert
Volgend artikelVuurwerk blijft te koop in Weert