Teststraat voor arbeidsmigranten in Nederweert

NEDERWEERT – In een voormalig hotel in Nederweert worden arbeidsmigranten getest door een bedrijfsarts. Bij een negatieve uitslag kunnen ze direct weer aan het werk bij hun werkgevers in Zuidoost-Brabant en/of Noord-Limburg.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De teststraat is een initiatief van Z.O.N. Arbeidsvoorziening in Asten-Heusden. en speciaal bedoeld voor medewerkers die in Nederland aankomen. Het bedrijf levert medewerkers uit Oost-Europa aan bedrijven in de agrarische sector.

Sneller aan het werk
De werkkrachten komen uit landen waar code oranje geldt. Volgens de RIVM-richtlijnen zouden ze eerst tien dagen in quarantaine moeten. Na het afnemen van een coronatest in Nederweert is binnen twintig minuten duidelijk of iemand een positieve of negatieve uitslag heeft. Bij een negatieve uitslag kunnen de medewerkers direct aan de slag.

Vorig artikelRoermond wil minder huishoudelijk afval door beter te scheiden
Volgend artikelKrottepoffers schenken 700 mondkapjes aan minima